Четирима еврокомисари едновременно в София

22-02-2011

Европейският комисар за бюджет и финансово планиране Януш Левандовски ще бъде на посещение в България днес и утре, съобщават от представителството на ЕК в София. Еврокомисарят ще вземе участие в публична лекция на Атлантическия клуб и ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов.

В петъй комисар Левандовски ще се срещне с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Еврокомисарят ще проведе среща и с членове на Комисията за бюджет и финанси и с Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

В четвъртък и петък пристига и комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Програмата й предвижда срещи с президента на България Георги Първанов, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, с министъра на правосъдието Маргарита Попова и с министъра на външните работи Николай Младенов.

Комисар Малмстрьом ще се срещне и с членове на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските в Народно събрание.

Еврокомисарят ще проведе също така срещи с представители на неправителствени организации и бизнеса и ще посети граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево на българо-турската граница.

Днес тук ще бъде и европейският комисар за здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали . Комисар Дали открива конференцията по електронно здравеопазване под надслов "Е-здравеопазване - европроекти и информационни системи за ефективна здравна грижа".Програмата му предвижда срещи с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов, с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

В петък в София ще пристигне и заместник-председателя на Европейската комисия отговарящ за промишленост и предприемачество Антонио Таяни. Комисар Таяни ще открие конференция под надслов "Електромобилите - предизвикателства на новата мобилност", която ще се проведе в хотел Хилтън в София. Програмата му предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Източник: Project Media

Новината е прочетена от 2018 души
Етикети към новината: ,